» The great barrier reef

Tänkte lägga ut de sista bilderna från Cairns resan vi tog. De då vi dök och snorklade på det stora barriärrevet.

Revet vi var på i sig var jätte vackert men inte lika exploderande av färger osv som man tänkt. Beror nog på årstiden som vi var där i dock. Dock så missleder bilderna, det var bra mycket finare än på bilderna. Var typ ordlös när man kom upp ifrån första dyket. 

På första dyket fick vi inte ha med kamera vilket var lite synd. Vi fick på oss all utrustning och hoppade i vattnet med vår dyklärare Rob. Via ett snöre fick vi klättra oss ner till botten ca 10-11 meter ner. Tryckutjämna öronen flera gånger ner. Sen där nere fick jag och Jocke sätta oss på botten då jätte stora fiskar kom och simmade bara cm framför dina ögon. Medans Alma blev fotograferad av fotografen med "Nemo" fiskar som fanns i ngn korall där. Sen var de vår tur. Efter det simmade vi runt en kort stund innan vi var tvungna att komma upp.

Andra dyket var mer action! De var vi och samma dykinstruktör. Simmade till baksidan av båten där jag och Alma fick vänta vid ytan medans Jocke fick klättra ner vis en lina som slutade mitt i vattnet. Sen gjorde vi alla det och vi simmade sedan under båten och runt i revet mer fritt än förut kom ner till ca 12 meter. Såg massor fiskar och fina koraller och vid varje vändning var det vackrare än förut. Helt folktomt, stort och stilla.

De som var svårt med att dyka var att tryckutjämna öronen och i början var det svårt att andas genom tuben. När man andas ut så blåser det bubblor från slangen typ. Skit svårt att fatta i början men man vande sig. 

Annars var det svin kul och jag är verkligen glad att vi gjorde det!


Innan vi hoppade i.


Alma och jag när vi väntade på att dyka ner..


Medans Jocke var hajbete där nere med  vår dyk instruktör. Där ser ni linan och "the base" som vi utgick ifrån i andra dyket.



Jag i det stora blå. 


Alma och Jocke där bak.






Det var relativt svårt att ta bilder för de var mycket som pågick men några blev det allt.


Efter andra dyket så gick vi upp och tog av oss utrustningen och hoppade i igen för att snorkla en sista gång innan vi åkte tillbaka till Cairns.















Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo