» Australia day och så

Hej, som ni förstår har det inte varit mycket action på O'halloran lane. Men det positiva är att jag nu kan stödja på tårna på foten men tyvärr inte sätta ner hälen eller något. Men det kommer.

Något rolig har de ju iallafall varit, i måndags var det Australia day! Vilket är den största fest dagen. Liknande midsommar/nyår typ. Jag och Matilda var hemma hos mig och gjorde oss iordning sen mötte vi upp med tjejerna och åkte till en fest med sjukaste utsikten över swan river. Jätte fint! Blev dock inte så långvarig men ett par timmars socialicerande blev det iallafall. Värt! 






Matilda och jag hemma hos mig när vi gjorde oss iordning.



Påväg från förfesten till festen. I en kundvagn. 


Utsikten över river och raketerna i city.






» They see me Rolling

Jävla otur i helvete. Påriktigt nu, varför är det jag som skadar mig jämt? 

Igårkväll var vi på en fest skulle hoppa över ett staket för att ta en genväg. Hoppar ner och får ont i foten direkt.

Luke följer med mig till sjukhuset och väntar i väntrummet med mig en stund. Sen så var han tvungen att gå. 14 timmar senare fick jag gå därifrån, är så trött i huvudet att jag knappt vet vad jag heter. Diagnos, fractured heel och torn ligaments I foten. Smärtan på den. Aj. 

Två röntgen och en CT Scan och oräkneliga undersökningar, klämma känns, vicka, vrida. Tog det innan det var fastställt. Ett par veckor på kryckor nu då. Livet kommer inte vara så flashigt . 




» WoopppppA!

Såatte, jag fick jobbet! De ringde imorse så åkte in direkt. Sitter utanför deras huvudkontor nu men är i vanlig ordning en halvtimma tidig. Men idag blir det ett glas vin elle två och middag med bästis för att fira! Woop!

Ben åkte imorse också, så tråkigt att han bara var hemma över natten. Men om två veckor kommer han hem igen. Taggar! Och då får jag ha honom hemma en hel vecka. 

Iallafall ville mest berätta att jag fick jobbet. Vi hörs hörrni!


Mysiga northbridge i city. Gick förbi där påvägen till Miss mauds huvudkontor.

» Nya möjligheter

Nu har jag just gjort mitt första pass på mitt nys jobb, nu ska jag åka iväg till mitt gamla jobb och sen så kommer Ben hem ikväll. Woho! Men tyvärr bara över natten. Alltid nått dock!

Första dagen på nya jobbet gick rätt bra tror jag. Som alltid med ett nytt jobb så är de mycket att lära för alla ställen gör allt olika. Men de där ska jag nog få kläm på. Idag var alltså min trial, så får reda på senare idag om jag fick det eller inte och då måste jag gå en kurs innan jag börjar där.

Anyways. Dags för mig att dra :) puss!




» The great barrier reef

Tänkte lägga ut de sista bilderna från Cairns resan vi tog. De då vi dök och snorklade på det stora barriärrevet.

Revet vi var på i sig var jätte vackert men inte lika exploderande av färger osv som man tänkt. Beror nog på årstiden som vi var där i dock. Dock så missleder bilderna, det var bra mycket finare än på bilderna. Var typ ordlös när man kom upp ifrån första dyket. 

På första dyket fick vi inte ha med kamera vilket var lite synd. Vi fick på oss all utrustning och hoppade i vattnet med vår dyklärare Rob. Via ett snöre fick vi klättra oss ner till botten ca 10-11 meter ner. Tryckutjämna öronen flera gånger ner. Sen där nere fick jag och Jocke sätta oss på botten då jätte stora fiskar kom och simmade bara cm framför dina ögon. Medans Alma blev fotograferad av fotografen med "Nemo" fiskar som fanns i ngn korall där. Sen var de vår tur. Efter det simmade vi runt en kort stund innan vi var tvungna att komma upp.

Andra dyket var mer action! De var vi och samma dykinstruktör. Simmade till baksidan av båten där jag och Alma fick vänta vid ytan medans Jocke fick klättra ner vis en lina som slutade mitt i vattnet. Sen gjorde vi alla det och vi simmade sedan under båten och runt i revet mer fritt än förut kom ner till ca 12 meter. Såg massor fiskar och fina koraller och vid varje vändning var det vackrare än förut. Helt folktomt, stort och stilla.

De som var svårt med att dyka var att tryckutjämna öronen och i början var det svårt att andas genom tuben. När man andas ut så blåser det bubblor från slangen typ. Skit svårt att fatta i början men man vande sig. 

Annars var det svin kul och jag är verkligen glad att vi gjorde det!


Innan vi hoppade i.


Alma och jag när vi väntade på att dyka ner..


Medans Jocke var hajbete där nere med  vår dyk instruktör. Där ser ni linan och "the base" som vi utgick ifrån i andra dyket.



Jag i det stora blå. 


Alma och Jocke där bak.






Det var relativt svårt att ta bilder för de var mycket som pågick men några blev det allt.


Efter andra dyket så gick vi upp och tog av oss utrustningen och hoppade i igen för att snorkla en sista gång innan vi åkte tillbaka till Cairns.













» Hej hörrni!

God morgon! 

Nu har alla gäster åkt från USA och Finland så det har vart lugnt i huset på senaste. Vad händer annars då? Jag har fått ett nytt jobb igår, börjar imorgon på ett café som heter "miss mauds" de är WA svenska café. Anledningen varför jag sökte nytt jobb är för att där jag jobbar nu finns det inte tillräckligt mycket med skift till alla. Jobbar bara typ 2-3 skift i veckan och det räcker absolut inte. Men ska ha kvar det jobbet också och kombinera dem. 

Annars tror jag att Ben kanske kommer hem i veckan. De ska bli super kul, dock blir han inte så långvarig hemma men men.

Nu ska jag städa iordning här hemma
Innan det blir en sväng på gymmet. 




» Hej

Hej hörrni! Äntligen börjar mina exem gå bort från maneten men fortfarande lite kvar, så jobbigt! Hur mår ni förresten? Jag mår toppen, har haft en målare här hemma som har målat om köket och alla tak hemma hos oss så jag knappt kunnat vara hemma de senaste 2 dagarna. Men nu är det vitt, fint och fräscht! 

Annars då, Hanna amerikanen åkte hem igår, det var tråkigt. Sen på kvällen hade vi avskedsfest för svenska Hanna som åker hem idag. Festen hade tema tights! Så alla, kille som tjej bade tights.

Nu ska jag iväg på lunchdate med en kompis som jag inte sett på alderles för länge i city sen ska jag vidare och görs lita ärenden och sen blir det storstädning här hemma. Behövs verkligen.






Lite frementle feels. Sista dagen med Hanna amerikanen gick vi runt, köpte böcker och tog en café.


Såhär såg huset ut när målaren var hemma hos oss. 






Lite bilder från gårdagen. Tights!

» Helgen och så

Hej, hur mår ni? Jag mår bra, haft fullt upp i helgen. Jobb och sen i söndags var det en kompis födelsedag som vi firade hårt. Vi åkte ut med en båt och var ute ett par timmar sen gick vi och käkade och tog en drink på en bar i närheten. Så kul!

Sen igår lagade vi middag tillsammans och kollade på skräckfilm. Var livrädd när jag kom hem! Anna-Belle se den!



Jag och Jacob innan vi hoppade på båten.



Just påstigna.


Highlife









På jetskin.


Vår middag igår. Seefoodpasta med garlic bread och sallad.



» Vardagslivet

Hej, på senaste har vi turistat runt lite runt om perth, vart på stranden och såklart jobbat. Hanna är fortfarande här så får passa på att göra saker när hon ändå är här.

Blev ordentligt stungen av en brännmanet för två dagar sen och igår svällde de upp så illa att jag fick åka in på akuten. Hade visst någon slags allergisk reaktion. Såklart. Men fick tre olika tabletter och en kräm. Så nu är det mycket bättre. Det var både på ryggen och på halsen så det var bra att få det ordnat. Ont gjorde det också, som in i hell. 

Idag har vi vart på stranden igen och sen jobbade jag. Nu kollar vi på film innan läggdags.




Var och hälsa på lite kängurus i serpentine falls häromdagen.



Fin idé tyckte jag. Mystery books. Dont judge the book by its cover.



Det här vae utslagen första dagen innan det blev riktigt illa.



Hade lite picnic och kolla på solnedgången.


Black on black on black

» Nyår och så

Hej! Hur mår ni? Hoppas ni fått en underbar start på året.

Idag har jag jobbat på restaurangen, ganska stressigt för vi var bara två waitress. Hanna är ju här förresten! Vet inte om jag sagt det, en amerikansk kompis som jag träffa under min au-pair tid. Snart kommer en finsk tjej också så de blir lite mini reunion såhär i högsommar januari.

Tänkte iallafall visa lite bilder från nyår, var in. Grillade hos en kompis som just flyttat in i sjukaste mansion huset med jätte fin utsikt över Swan river. Sen körde vi lite drick spel innan vi gick ner till vattnet och kollade på raketer. Vi var runt 15ish personer under kvällen.k


Jag och Hanna vet inte vad vi skratta åt men måste vart någon som tönta sig i bakrunden haha. Älskar bilden dock.

Poppa ett par flaskor bubbligt 


Jag och Liam 😘



Tomtebloss





Jag och kärleken töntar oss

Tog tyvärr typ inga bilder. Inte ens på min skit fina klänning jag hade på mig. Men ahja får se om någon annan har lite bilder.

Dagen efter nyår blev mest lugnt gick ut och tog en återställare och käkade middag på kvällen. Sen dagen innan nyårsafton har jag haft sjukaste förskylningen så får hoppas den ger sig snart. 

1 januari







» Nyår och så

Hej! Hur mår ni? Hoppas ni fått en underbar start på året.

Idag har jag jobbat på restaurangen, ganska stressigt för vi var bara två waitress. Hanna är ju här förresten! Vet inte om jag sagt det, en amerikansk kompis som jag träffa under min au-pair tid. Snart kommer en finsk tjej också så de blir lite mini reunion såhär i högsommar januari.

Tänkte iallafall visa lite bilder från nyår, var in. Grillade hos en kompis som just flyttat in i sjukaste mansion huset med jätte fin utsikt över Swan river. Sen körde vi lite drick spel innan vi gick ner till vattnet och kollade på raketer. Vi var runt 15ish personer under kvällen.k


Jag och Hanna vet inte vad vi skratta åt men måste vart någon som tönta sig i bakrunden haha. Älskar bilden dock.

Poppa ett par flaskor bubbligt 


Jag och Liam 😘



Tomtebloss





Jag och kärleken töntar oss

Tog tyvärr typ inga bilder. Inte ens på min skit fina klänning jag hade på mig. Men ahja får se om någon annan har lite bilder.

Dagen efter nyår blev mest lugnt gick ut och tog en återställare och käkade middag på kvällen. Sen dagen innan nyårsafton har jag haft sjukaste förskylningen så får hoppas den ger sig snart. 

1 januari







» Gott nytt år

Firade in nyåret med nära och kära med en svårslagen utsikt över swan river i ett stort jävla mansion. Fint var det.