» Lite omgivning


» Welcome

Jag o barnen gjorde en välkomstskylt till den nya aupairen. Så här blev resultatet. Its happening, hon kommer och jag lämnar. Oppa woppa!


» Snart så

Nedräkningen kan defenitivt börja, 4 dagar kvar tills jag lämnar Brisbane. Väskorna är nästan helt packade och jag är helt sjukt taggad på att komma hem till Perth. På lördagen åker vi till Bens föräldrar och på söndagen kommer min kompis Andre hit från Sverige. Två jobbdagar kvar nu. Power through it.


» Survivor

Överlevde! De somnade vid 8pm och vaknade nyss 7am och kravla upp i min säng, nu är de morgonmys i sängen och frukost innan lekdags. Puss


» Dreamcatcher

Köpte två fina drömfångare igår, en att hänga upp och en nyckelring. Är lite smått besatt. Annars var det en trevlig kväll, tog en drink, gick runt på marknaden i south bank på kvällen, käkade glass och träffade ett gäng svenskar från skelefteå(?). Nu ska jag strax böja jobba och ha ungarna över natten då föräldrarna ska på någon weekend med jobbet, ska nog gå bra. X


» Lite sen sist

Sista veckan i Brisbane har gått av stapeln, fredagen 2november åker jag tillbaka till Perth och min prins. Sista helgen här nu alltså, firar det med en drink och Jessica på south bank ikväll. Men först ytterligare 5 timmars jobb, tjing!


» Tjabba era jävlar

Ahjustja, färgade håret blont igen. En jävla process. Men blondes have more fun så de va de värt! Tjing


» Ha!


» Run free

Tillbaka till verkligheten. Nästa vecka på fredag åker jag, den 2 november tillbaka till Perth ska bli helt underbart.



Barnen är friska nu så jobbar bara måndag och tisdag ska även jobba lördag-söndag då föräldrarna ska bort över natten. Ny vecka, nya möjligheter. Vi hörs!


» More

Lite mer om surfers paradise. Det ligger alltså beläget på gold coast ca 1 timme från Brisbane cbc. Ryktena om goldcoast är att alla är utseendefixerade och blåsta. Stämde halvt på befolkningen som bor där.

Vi bodde på hostel, alltså min första hostelexperience. Man kunde välja mellan att sova i ett rum med 20 bäddar eller med 4 bäddar. Vi valde den med fyra bäddar. Delade rum med två andra tjejer en från Sverige och den andra från scotland de var två nerliggna dubbelsängar och en dusch och en toalett. Ganska skitigt (ej där jag är på bilden nedanför) men funkade kostade 32 dollar per natt och då hade dem pool och allrum, tvrum, kök osv. Mkt trevligt. Träffade jätte trevliga killar härifrån Australien som hade rummet brevid så vi hängde med dem under hela vår vistelse. Förkröka på deras rum och sen gick vi ut på en klubb called "vanity". Hur kul som helst! Bästa med backpackers är att alla är så öppna och trevliga.

På dagen chillade vi mest runt på stan och en sväng på stranden som ligger precis brevid stan och höghusen. Käka även svensk pizza och köpte svenskt godis på den svenska affären de har där. Iallafall sjukt värd helg och att bo på hostel är faktis grymt kul!


» Surfers paradise

Här kan man va. Här kan man va.
I helgen var jag i surfers paradise, things over there är so looooose. Så jävla kul ska ni veta. Hejdå


» Sjuklingarna

Barnen är sjuka idag igen och imorgon stänger de av elen för oss för att fixa något. De är nu iallafall på bättringsvägen och idag har vi lekt dress up, hide and seek, målat och dansat. Men än är inte jobbveckan över. Nu ska vi äta afternoon tea och gå ut och leka innan föräldrarna är hemma om två-tre timmar.


Helg.snart.power.through.it!


» Birthday

Hej, 7dagar kvar tills min födelsedag. Första borta från Sverige, känns konstigt och inte ha mina nära och kära nära mig. Om ni har lust att skicka något så önskar jag mig följande (kmr vara evigt tacksam)

1. Marabou chokladkaka
2. Chips-dipp (holiday or sour cream)
3. Chips dillchips
4. Lösgodis i mängder!!! Lakris
5. Svenska tidningar (VR eller Solo)
6. Polly (röda påsen)
7. Naturgodis (allt doppat i yougurt)

Sänd till:
Elin Svensson
1/7 Holder St
St James‎ 6102 Perth WA
Australia


» Helvetet

Inte bästa dagen i mitt liv, torka spyor o tårar om vartannat. På råga på allt växer min visdomstand som fan och det gör så in i helvete ont. Sen på kvällen åt jag gammalt lammkött som jag blev sjuk av, spydde o ligger nu i sängen och mår skit 16 oktober är officiellt nu min otursdag. Godnatt.


» Sickness

Idag har en av ungarna varit sjuka. Så de har vart spyor hit och dit och tårar. Stackarn. Nu är han påväg till doktorn iallafall. Annars har han vilat hela dagen, jag och caitlyn har pysslat, lekt skola och bakat. Kommer nog jobba både imorgon och torsdag (då jag egentligen är ledig) för att ta hand om den sjuka. Det är tisdag och jag taggar redan helgen då vi ska till Surfers Paradise! Oppa. X


» embrace the chaos enjoy the ride


» Söndag

Lite så man jobbar en söndag. Poolhäng och marmeladmackor med Amanda. Middag med familjen, nu blir det sängläge och tv-zappande. Ciao


» Sweet nothing

Ännu en vecka i Brisbane har passerat. Tänkte dra lite "fun facts" om Brisbane vs Perth. Alrightyyy.

1. ALLA är så mycket trevligare, busschaufförer till folk på gatan.

2. Alla är mer utseendefixerade. Klackar och kort klänning, hårförlängningar och fake tan.

3. Det är vanligare att se folk med tatueringar än folk utan. Sleeves är grymt populärt.

4. De har starbucks och vapiano

5. Sushiställen finns överallt i Brisbane, varenda litet hörn känns det som.

6. Stränderna här är INGET emot de i Perth, blev väldigt besviken på det.

7. Vädret är scitso och väldigt humant. Vilket gör det kvavt, svettigt och svårare att andas.

8. De har en båt som går på the river. Public transport på vattnet.

9. Alla aupairer är tyskar! Men så är det i Perth med. Helt sjukt hur mycket tyskar det är överallt.

10. Det är billigare i Brisbane.

Tycker inte Brisbane i sig är något att hänga i granen. På Brisbanes plussida ligger shoppingen, trevliga människor och klubbarna. Men Perth vinner överlägset med inställningen till livet, vackra miljöer/stränder och väder.


» Lördag

Ben åkte hem idag. Ledsen för det men ser han ju snart igen när jag är tillbaka i paradiset Perth. Sista kvällen så tog vi en drink med Jessica, sen gick vi tillbaka till hotellrummet och myste. Idag har vi bara promenerat runt i Brisbane. Glömmer alltid ta foton, ska tänka mer på det hädanefter. Nu ska jag glo på film och sova, är helt slut.x


» Finaste killen i världen

Ben är här på besök i Brisbane sedan i tisdags, har därför vart lite upptagen och inte uppdaterat. Han stannar tills på lördag kväll, tills dess får ni se lite bilder på dagarna som gått. Vi har shoppat, ätit middagar, druckigt öl, turistat runt och myst på hotellrummet (som btw är det finaste jag någonsin varit i, sick! Kolla bara utsikten 2a bilden o fjärde bilden nattetid) puss sålänge


» Kontraster

En liten tanke. Det är oktober och jag sitter i bikiniöverdel och shorts och svettas i den underbara värmen. Häromdagen satt vi ute och förkröka klockan tio på kvällen i kjol och linne. Hur har ni det hemma?


» Roly Poly

Måndag och två veckor i Brisbane already var tar tiden vägen? Vi har nu äntligen hittat en aupair som ska ersätta mig, 20oktober kommer hon.

Idag har jag ungarna, har lekt inne nästan hela dagen för vädret är sådär och nu ska jag lägga dem för att sova. Dagen går trögt och långsamt för IMORGON(!) kommer Ben hit och det tar upp typ 98%av min tankekraft, haha taggad. Ahja ska återgå till jobbandet. Ciao.


» Yum

Dricker cola ur 500ml burk, har haft sängläge hela dagen. Nu ska jag forsätta med det tills middag. Hej!


» "its My birthday today so just pretend like that didnt happen"

Hade party i taxin , förkrökade på southbank, lyssnade på håkan, dansade på down underbar, tog shots på gatan, sprang igenom china town, gick in på en annan klubb, träffa en svensk polis, hade sällskap hem med två tyska backpackers. Lite detaljer av gårdagen. Livet är kul!


» Hotel, motel, holidayinn

Virrade runt i Brisbane igårkväll, fick se varenda jävla bro de har och lite fina utsiktsplatser innan jag äntligen nådde fram till storybridge hotelbar. Tog en drink med några Aussiekillar och Ida och sen åkte jag hem tidigt. Idag är det presentletande till killen som gäller, någon som har en ide? Hit me isf, jag är helt tom, noll idéer. Dålig flickvän.

Ligger i sängen och käkar chips för tillfället. Lite så jag jobbar. Vi hörs X


» Äcklig

Här står jag och försöker trycka in hela näven i näsan. Sista jobbtimmen nu, poooower through it Elin! Heja heja!


» Dagens dag

Dagens outfit: sleten tshirt med rosa shorts, kan inte vara fin när man passar 4åringar, blir skitig dirr! Men planerar förstås att dra på mig något snyggare till kvällen.
Dagens humör: taggad på helg!
Dagens bästa: att det är fredag och helg!
Dagens sämsta: Att jag är sötsugen
Dagens tanke: 4 more sleeps tills Ben kommer hit. Fina fina Ben.
Dagens planer: Jobba och sen dra in till city dricka starbucks och chilla med Jessica


» Vardagsonsdag

BusBen och en bild från min springtur jag tog på kvällskvisten. Nu ska jag sova, imorgon ska jag jobba igen då barnen fortfarande inte är 100% friska. X


» N000o0ooobs

Är egentligen ledig idag men eftersom barnen är sjuka och inte kan gå till kindy så erbjöd jag mig, får extra cash plus att familjen slipper skaffa en annan babysitter över dagen. Nu är klockan strax över elva och vi har varit uppe sen 7 och gjort fun stuff. Nu är det lunch och sen 2h nap för kidsen. X


» ey

 
hej era nordar. Har kommer en liten film pa brisbane. gar runt och pratar med
mig sjalv. vad gor man inte for bloggen lixom. Hur sjukt are inte att skyltdockorna
har enorma brost? alltsa majoriteten av skyltdockorna har det. VART AR IDEALET
PAVAG. Ostkusten alltsa, shallow bitches. Anyways. Nu ska jag servera afternoon
tea till ungarna. Om bara 7 sma dagar far jag traffa Ben igen, TAGGAAAAAAAA!
 
 
hejda nordar.

» Måndag

Public holiday idag- vilket betyder ledigt. Åkte in till city, drack kaffe och åt sushi och promenerade in omkring i stan och south bank. Nu har jag precis ätit middag med familjen och ska chilla lite med dem innan läggdags. Jobbar alltså bara tisdag och fredag den här veckan. Ganska sweet! Puss